OVER ONS

Eind 2013 ben ik als hobby een beetje drijfhout gaan verzamelen tijdens mijn lange wandelingen met mijn honden.

Langs de oevers van de rivier en de Nederlandse kust spoelen af en toe toch heel wat mooie stukken aan. Die nam ik mee naar huis, maakte ze schoon en zette ze neer als decoratie. Mijn omgeving reageerde daar heel positief op en voordat ik het wist had ik het meeste alweer aan vrienden en bekenden meegegeven voor hun eigen interieur.

Via via werd de vraag eigenlijk steeds groter en ging er steeds meer tijd in zitten. Een hartstikke leuke bezigheid en waarom zouden andere onbekenden, die niet in staat zijn of geen tijd hebben om dit te verzamelen, niet mogen profiteren van dit prachtige hout.
Met deze insteek is Rick’s Drijfhout Company ontstaan.

Het drijfhout wordt zo natuurlijk mogelijk bewerkt om de originele structuur en uitstraling te behouden. Elk takje tot stam wordt zorgvuldig schoongemaakt en bewerkt. Mocht het zo zijn dat een bepaald stuk moet worden geïmpregneerd tegen houtworm of boktor, dan wordt dit met milieuvriendelijke producten gedaan.

Op dit moment komen de meeste stukken die ik heb liggen uit Nederland. Uit Schotland en Griekenland zijn ook wat stukken in mijn bezit, het is mooi om te zien hoe anders dat hout weer is. Sowieso zijn alle stukken uniek en heeft elk stuk weer zijn eigen “karakter”.

“Be good to nature and nature will be good to you”